Begeleid werk

Maandelijks gaan onze bewoners in Gaasbeek een ganse dag de groendienst helpen.
Bakken is echt een passie van Wendy; wekelijks gaat zij helpen in de bakkerij.

 

 

 

 

 

 

 

Werk is uitermate belangrijk. Werk creëert verbondenheid met de samenleving, laat toe om deel te maken van een groter geheel, en geeft een gevoel van zinvolheid. Werk is sterk bepalend voor de identiteit en heeft een grote invloed op de eigenwaarde. Dit is ook het geval bij personen met een beperking.

Via begeleid werk kunnen onze cliënten in het regulier arbeidscircuit functioneren.

Dit gebeurt op hun eigen tempo, op hun eigen niveau, en gedurende een tijd die voor hen aanvaardbaar is. Omdat we begeleid werk zo belangrijk vinden, hebben we twee jobscoaches in dienst.

Onze jobcoaches gaan na welke interesses iemand heeft en vertrekken van daaruit om te zoeken naar een geschikte werkplaats.

In principe kan om het even welke werkplaats in aanmerking komen, indien de zaakvoerder of eigenaar akkoord is. Onze jobcoaches brengen de samenwerking tot stand en bespreken met beide partijen de omstandigheden en voorwaarden.

Onze cliënten gaan in de meest uiteenlopende werkplaatsen mee helpen. De dieren eten geven op een boerderij, administratief werk verrichten op een school, helpen in een bakkerij, computerwerk in een bibliotheek, producten ordenen op de rekken van de supermarkt… alles is mogelijk!

BELANGRIJK: Ook voor personen met een vermoeden van een handicap kunnen onze jobcoaches begeleid werk zoeken en ondersteunen.

Via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) kunnen we ook personen begeleiden die nog geen erkenning van een handicap hebben.