Historiek en toekomst

 

Timmeren aan een betere wereld

De start

Een ouderpaar dat zijn autistisch zoontje verloor in een verkeersongeluk had voldoende ervaren hoe moeilijk het was om gepaste opvang te vinden. Het paar besliste om zelf een organisatie op te richten om deze noden mee te lenigen.

Vollezele

In 1991 kochten zij, samen met andere ouders van autistische kinderen en sympathisanten, een boerderij aan op 1 ha landbouwgrond nin hartje Pajottenland te Vollezele (Vlaams-Brabant). Vele vrijwilligers en bouworde verbouwden deze boerderij tot een kortverblijf voor 14 personen. Daarna werd ook een nieuw gebouw gezet voor een tehuis niet-werkenden voor 26 personen met een verstandelijke beperking en/of ASS. Vanaf dag 1 waren alle plaatsen in de nieuwbouw te Vollezele ingenomen: De Okkernoot was geboren.

Halle

halle_achterEen tiental jaren later richtte De Okkernoot ook in Halle een tehuis niet-werkenden op. Een voormalig klooster bleek met zijn ruime gangen en grote binnentuin een ideale locatie te zijn om een grote groep mensen op te vangen. Al gauw werden er in dit grote gebouw ook speciale studio’s en appartementen verbouwd om meer autonome personen met een beperking een geschikte woonplaats te bieden. Ook werd vanuit Halle voor het eerst mobiele begeleiding geboden bij een aantal cliënten die in hun eigen huis woonden.

Denderwindeke

Eind 2013 was de nieuwbouw te Denderwindeke voltooid, een mooi en modern gebouw met veel licht, te midden van het groen. Omdat personen met een normale begaafdheid en ernstige vorm van ASS moeilijk residentiële opvang vonden, wilde De Okkernoot dat ook deze groep mensen aan hun trekken zou komen in Denderwindeke. Uiteraard werd begeleid werken bijzonder belangrijk voor deze doelgroep.
Daarnaast werd in dit gebouw ook ruimte gemaakt voor een groep personen die moeilijk in groep kunnen samenleven, nood hebben aan individuele begeleiding en een grote mate van voorspelbaarheid en veiligheid.
In 2017 was de prachtige pastorij die op deze site stond gerenoveerd en werd ook daar een nieuwe leefgroep opgestart.

Toekomstplannen

Ons verhaal is nog lang niet af. Met de nieuwe mogelijkheden die PVF en RTH bieden, kunnen we nog meer cliënten ondersteuning en hulp op maat bieden.
In het station te Herne zouden we een gedifferentieerd aanbod bieden van begeleiding en opvang van personen met zeer uiteenlopende profielen, met emancipatorisch werken en inclusie als leidraad.

 

mainkan permainan nya hanya dengan bermain dan menangkan permainan nya cukup dengan duduk manis manja didepan handphone kamu, buruan daftarkan diri kamu disini di situs agen bola terbesar dan terpercaya serta terbaik seasia ayo buruan daftarkan diri kamu

kita hanya dengar kata orang modal kecil bisa kaya, disini juga bisa kamu dapatkan semua nya kok tentu saja di bandar togel terbesar dan terbaik