Projecten voor de buurt

Weer of geen weer, elke week halen onze bewoners het zwerfvuil uit de buurt op.
Elke zomer organiseren we de eerste donderdag van de maand ons zomerterras te Denderwindeke. Iedereen is welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

Buurtvervlechting; erbij horen en iets betekenen

Voor onze cliënten is het niet vanzelfsprekend om contact te maken met de buurt, om deel uit te maken van de buurt en er zijn plaats in te vinden. Tegelijkertijd is het ook voor personen zonder beperking niet altijd makkelijk om zich een houding te geven ten aanzien van onze cliënten. Een ideale manier om bruggen te bouwen is door projecten op te starten voor of samen met de buurt.

Zo hebben zowel De Okkernoot Vollezele, Denderwindeke als Halle een vaste dag dat er zwerfvuil opgehaald wordt. Uiteraard apprecieert de buurt dit, een praatje slaan wordt makkelijker bij het krijgen van een complimentje…

Een ander voorbeeld is ons zomerterras te Denderwindeke. Tijdens de zomermaanden staan onze cliënten de eerste donderdag van de maand in voor de bereiding en bediening van hapjes en drankjes aan personeel, familie, vrienden, buren en toevallige passanten. Iedereen is welkom!

In Vollezele brengen enkele bewoners wekelijks een bezoek aan het rust- en verzorgingstehuis De Zwaluw. Ze maken een praatje met de bewoners en sluiten aan bij de activiteiten die georganiseerd worden. Deze bezoeken worden erg op prijs gesteld.

Enkele buurtbewoners vinden het ook fijn om op geregelde tijdstippen hun hond uit te laten in gezelschap van onze cliënten.

Een laatste bijzonder geslaagde win-winsituatie van buurtvervlechting vindt u in volgend filmpje:

Heeft u zelf nog ideeën om aan buurtvervlechting te doen, of kent u anderen, met wie we een prettige wisselwerking zouden kunnen opstarten, laat het dan zeker weten.

Suggesties blijven welkom! Aarzel niet om contact op te nemen.

=> Veerle, jobcoach De Okkernoot, Vollezele en Denderwindeke

veerle@de-okkernoot.be

0495/31 76 23

=> Jobina, jobcoach De Okkernoot, Halle

jobina@de-okkernoot.be

0495/31 73 15